Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-krémes sütemény

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • A krémhez:
  • 20 dkg eper
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 2 ek meggydzsem

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, és apránként hozzáforgatjuk a lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt - vagy kivajazott-lisztezett - tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbát végezzünk!
  3. A tejszínt, elekrtomos habverő segítségével felverjük, a főzés nélküli pudingport kikeverjük a tejjel, majd óvatosan a tejszínhez öntjük. Az epret megmossuk, kettévágjuk.
  4. A kész piskóta széleit levágjuk, és a már kikapcsolt sütőbe  tesszük száradni. Az egész piskótát megkenjük meggydzsemmel, rárakjuk az epreket, és rásimítjuk a krémet. A megszárított süti széleit morzsává aprítjuk, és a krém tetejére szórjuk. Két órára a hűtőbe tesszük, és tálaljuk.

Megjegyzés

Szinte az első gyümölcs a tavasz hírnőke, amiből finom üti is készülhet. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss