Epres gyümölcskása

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg rebarbara
  • 25 dkg eper
  • 1/2 rúd vanília
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1,5 dl félszáraz fehérbor vagy rozé
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg mandulaforgács

Elkészítés

    Előkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, darabokra vágjuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, és elfelezzük. A vaníliarúdból kikaparjuk a pépet.

    Elkészítés: A rebarbarát a borral, a cukorral, a vaníliapéppel és 1,5 dl vízzel felforraljuk. További 3 perc alatt puhára főzzük. A keményítőt elkeverjük 1 dl vízben, és a rebarbarához adjuk, egyet forralunk rajta. Belekeverjük az epret is, és 1-2 percig forraljuk. A masszát kihűtjük. Tálaláskor tálkákba szedjük, megszórjuk a mandulaforgáccsal, és kínáljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 231 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek