Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres gombóc vaníliamártással

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 db tojássárga
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • A vaníliamártáshoz:
  • 6-7 dl tej
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2-3 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, azután melegen áttörjük. Ha kihűlt, hosszáadjuk a lisztet, a tojássárgákat és a vajat, majd tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát nyújtódeszkán körülbelül fél cm vastagra kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Minden kocka közepébe 1-1 félbevágott fahéjas-porcukros eperszemet helyezünk. Gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben megfőzzük.

Közben a zsemlemorzsát olajban megpirítjuk, és a kifőtt gombócokat ebben forgatjuk meg.

Az epres gombóchoz vaníliamártást is adhatunk, amit úgy készítünk, hogy a vaníliapudingot felfőzzük cukorral, de fél liter tej helyett egy kicsivel többet adunk hozzá, hogy hígabb legyen a mártásunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek