Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres gombóc eperöntettel

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 10-15 dkg liszt
  • 20 szem eper (friss, közepes méretű)
  • 4 ek olaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • Az öntethez:
  • 15 dkg eper
  • 2 ek barna cukor
  • 1 tk balzsamecet

Elkészítés

    1. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és egy lábasba tesszük, majd bő, sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval összetörjük, pépesítjük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a burgonyába beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, sózzuk, majd összegyúrjuk.
    2. A tésztát kb. 3 mm-re kinyújtjuk, kockákra vágjuk és a tészták közepébe teszünk egy-egy epret. Összecsípjük a négy sarkát, gombócokat formázunk belőle. Sós és forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat. A zsemlemorzsát közben világosbarnára pirítjuk az olajon.
    3. Addig főzzük a gombócokat, amíg feljönnek a víz tetejére, akkor azonnal kiszedjük és megforgatjuk őket a pirított zsemlemorzsába. A gombócok mellé elkészítjük az eperöntetet.
    4. Az epreket megmossuk, levágjuk a végét, szárazra töröljük. Egy kis lábasba tesszük őket, rászórjuk a barna cukrot, ráöntjük a balzsamecetet és felforraljuk. Ha felforrt, akkor átpasszírozzuk, és kész is az eperöntet.

    AMERIKAI SAJTTORTA EPERREL>>> 

    MASCARPONÉS EPERFALATOK>>> 

    VIENETTA SÜTEMÉNY EPERREL, CSOKIVAL>>> 

Megjegyzés

Ha szilvával működött a gombóc, akkor gondoltam, eperrel is fog. Nagyon szuper lett! A gyerekek kedvence!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin