2,5 dl felforralt vizet 10 dkg margarinnal, 1 csipet sóval, 25 dkg finomliszttel addig keverünk, amíg a massza összeáll. Tizenöt percig hűlni hagyjuk, és egyenként beledolgozunk 6 tojást.
A tésztamasszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapra körül-belül 20 darab tojásnyi halmot nyomunk belőle. 220 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20–22 percig sütjük. Még melegen levágjuk a kalapjukat.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 10 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez. A többi epret felaprítjuk, meglocsoljuk a citromlével, és péppé turmixoljuk. A ricottát összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a habfixálóval és az eperpürével, majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a krémbe, és megtöltjük vele a fánkokat. A félretett eperszemeket negyedeljük és belenyomkodjuk a krémbe. A képviselőfánk kalapjára csorgathatunk olvasztott csokoládét is.