A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy fazékban felforralunk 2,5 dl vizet 10 dkg vajjal és a sóval együtt. Egyszerre beleöntjük a keményítővel elvegyített lisztet, és erős tűzön addig verjük fakanállal, amíg elválik az edénytől. Ezután tovább keverjük kb. 1 percig, amíg az edény alján fehér bevonat képződik. Ekkor áttesszük keverőtálba, és konyhai robotgép gyúrópálcájával egymás után beledolgozzuk az egész tojásokat.
A lágy tésztamasszát 10 mm átmérőjű csővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral leterített tepsibe egymástól 5 cm távolságban 8 db 12 x 4 cm-es csíkot nyomunk. A sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 25 perc alatt, majd a sütőből kivéve azonnal félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez a maradék vajat a hosszában felhasított vaníliarúd kikapart belsejével együtt fémtálba tesszük. Forró vízfürdőbe állítva hagyjuk kissé megolvadni, majd kivesszük, és konyhai robotgép habverőjével a legmagasabb fokozaton habosan fehérre keverjük kb. 5 perc alatt.
A vízfürdőt felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről. Egy gondosan elmosogatott fémtálban belehelyezzük a 2 db tojásfehérjét a cukorral együtt, és fakanállal kevergetjük a cukor teljes feloldódásáig. Ezután áttöltjük egy hideg fémtálba, és robotgép habverőjével szoba-hőmérsékletűre keverjük kb. 10 perc alatt. Végül beledolgozzuk a kikevert vajat.
A vajkrémet 10 mm-es csővel ellátott habzsákba töltjük, és a fánkok alsó felének üregébe nyomjuk. A megmosott és kicsumázott epret szeletekre vágjuk, majd elosztjuk a krémrétegen. Végül ráborítjuk a fánkok felső részét, és megszórjuk porcukorral.