A vaníliás piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük az aromával és a cukor harmadával. A megmaradt cukrot a fehérjével kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájához forgatjuk. Apránként hozzá szitáljuk a lisztet, majd hozzá öntjük az olvasztott vajat. 180 fokos sütőben 10–12 perc alatt aranysárgára sütjük.
A lisztmentes-csokis piskótához a tojások sárgáját kikeverjük 1 csipet sóval és 1 tk vízzel. A fehérjét a cukorral és a citromlével lágy habbá verjük, és a sárgájához forgatjuk a kakaóporral együtt. Tepsibe simítjuk, majd 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Az eperkrémhez a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a krémsajthoz adjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az epervelőt, az eperlével megmelegítjük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, és a krémsajtos keverékhez forgatjuk, a kemény habbá vert tejszínnel együtt. A csokikrémhez a felforralt tejszínt a feldarabolt csokira öntjük, és elkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd lágy habbá verjük.
Az eperkrémet elterítjük a vaníliás piskótán. Ráhelyezzük a csokis piskótát.Eloszlatjuk a tetején a csokis krémet, elrendezzük rajta a megtisztított, felaprított epret, és feltekerjük a roládot. Vágjuk 3 cm széles háromszögekre, és tálaljuk porcukorral meghintve.