Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-csokis piskótarolád

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 17,5 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • A csokis-lisztmentes piskótához:
  • 3 db tojás
  • 4 dkg cukor
  • 1/2 tk citromlé
  • 2,5 dkg kakaópor
  • Az eperkrémhez:
  • 9 dkg fehér csokoládé
  • 12,5 dkg krémsajt
  • 1,5 db zselatinlap
  • 5 dkg epervelő
  • 0,4 dl eperlé
  • 1,5 dl tejszín
  • A csokis krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • A díszítéshez:
  • néhány szem friss eper
  • porcukor

Elkészítés

    1. A vaníliás piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük az aromával és a cukor harmadával. A megmaradt cukrot a fehérjével kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájához forgatjuk. Apránként hozzá szitáljuk a lisztet, majd hozzá öntjük az olvasztott vajat. 180 fokos sütőben 10–12 perc alatt aranysárgára sütjük.
    2. A lisztmentes-csokis piskótához a tojások sárgáját kikeverjük 1 csipet sóval és 1 tk vízzel. A fehérjét a cukorral és a citromlével lágy habbá verjük, és a sárgájához forgatjuk a kakaóporral együtt. Tepsibe simítjuk, majd 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
    3.  Az eperkrémhez a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a krémsajthoz adjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az epervelőt, az eperlével megmelegítjük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, és a krémsajtos keverékhez forgatjuk, a kemény habbá vert tejszínnel együtt. A csokikrémhez a felforralt tejszínt a feldarabolt csokira öntjük, és elkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd lágy habbá verjük.
    4. Az eperkrémet elterítjük a vaníliás piskótán. Ráhelyezzük a csokis piskótát.Eloszlatjuk a tetején a csokis krémet, elrendezzük rajta a megtisztított, felaprított epret, és feltekerjük a roládot. Vágjuk 3 cm széles háromszögekre, és tálaljuk porcukorral meghintve.

     

Könnyebb feltekerni a roládot, ha ketten látunk neki a feladatnak. A papírt a piskóták alatt érdemes leszorítani, hogy ne csússzon szét a dupla réteg.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin