Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-mascarponés szülinapi torta

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 5 ek víz
  • 2 dl cukrászhab vagy habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg eper
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag babapiskóta
  • 15 dkg eper
  • nutella
  • M&M's cukorka

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy külön tálban kemény habbá verejük. Egy másik tálba a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a vizet. Amint kapunk egy közepesen sűrű, homogén masszát, óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt, 22 cm-es tortaformába öntjük, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tésztánk, ha kész kivesszük és félreteszük hűlni.
  3. A habtejszínt kicsit felverjük, nem teljesen keményre. Hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot és a villával összenyomkodott epret. Együtt tovább verjük amíg megfelelő állagú lesz.
  4. A piskótát, miután kihűlt, 2 vagy akár 3 részbe vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Kívülről is beborítjuk, majd a Nutellába mártott eperrel és M&M cukorkával díszítjük. A babapiskótákat a torta köré helyezzük, majd egy szép masnival körbefogjuk.

    10+2 VILLÁMGYORS EPRES DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A PISKÓTA - TRÜKKÖK ÉS PRAKTIKÁK AZ ALAPRECEPTHEZ! >>>

    Rengeteg epres finomság - egy helyen! >>> 

Megjegyzés

Gyors, egyszerű, finom és még mutatós is. Kell ennél több?! - maszlagvivi

Ezek is érdekelhetnek

Friss