Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres crumble fagyival

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg lágy margarin
  • 6 dkg cukor (lehetőleg barna)
  • 4 evőkanál eperlekvár
  • 1 csipetnyi só
  • 3 dkg margarin a formákhoz
  • A grillázshoz:
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg nagy darabokra tört mandula
  • Valamint:
  • vaníliafagylalt

Elkészítés

    Elkészítés: Készítsük el előre a grillázst. Ehhez karamellizáljuk a cukrot lassú tűzön, víz nélkül. Amikor megbarnult, öntsük a karamellt a mandulára. Hagyjuk kihűlni és megkeményedni.

    Melegítsük elő a sütőt kb 180 fokra. Mossuk és szárítsuk meg az epret. Készítsük el a tésztát, összedolgozva a lisztet és a lágy margarint. Adjuk hozzá a cukrot és a csipetnyi sót.

    Kenjük ki margarinnal a sütőformákat, és helyezzünk bele a cukorral meghintett epret. Tegyünk rá egy réteg eperlekvárt, majd morzsoljuk rá a tésztát. Tegyük be a sütőbe, és süssük barnára, majd hagyjuk hűlni egy kicsit.

    Ha langyosra hűlt, vaníliafagyival és a durva darabokra tördelt grillázzsal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Carte dOr

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin