Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres clafoutis (tejes pite)

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg friss eper
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 1 ek vaj
  • 1 csipet só
  • 1/2 rúd vanília magjai vagy vanília őrlemény

Elkészítés

    1. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, és apróbb darabokra vágjuk. A tésztához a cukrot a tojással, a sóval és a vaníliával kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és végül beleszitáljuk a lisztet is. Kézi habverővel csomómentesre dolgozzuk.
    2. Egy nagyobb piteformát vagy egy kisebb tepsit, jénait kivajazunk, beleöntjük a tésztát, majd megpakoljuk a gyümölccsel.
    3. 175 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt szép barnára sütjük a süteményünket. Akkor jó, ha a széle felpúposodik picit, a közepe pedig remeg. Még langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin