Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-bazsalikomos-habcsókos pohárdesszert

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az epermousse-hoz:
  • kb. 15 dkg eper
  • fél marék bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 1,5-2 dl habtejszín
  • 1-2 teáskanál vaníliás cukor
  • A kakaós habcsókhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • annyi porcukor, amennyitől sűrű masszát kapunk ~ 15 dkg
  • fél teáskanál ecet
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A habcsókhoz elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Ha már habos, apránként adagoljuk hozzá először a kakaót, majd a porcukrot. Ha már a habverővel szeletelni lehet a tojáshabot, akkor jó a masszánk. Utolsó lépésként hozzáadjuk az ecetet is.

Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát, és előmelegített sütőben (kb 160 fok) 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még szottyos, a külseje viszont már jó ropogós. Hagyjuk a sütőben kihűlni.

A mousse-hoz az epret, a bazsalikomleveleket és a mascarponét turmixoljuk össze. A habtejszínt kevés cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá az epres pépet is. Keverjük alaposan össze. Ne legyen túl édes a krémünk, mivel a habcsók nagyon az lesz.

A poharak aljára tördeljünk a habcsókokból, majd tegyünk rá bőven a mousse-ból. Addig rétegezzünk, míg a pohár tele nem lesz, a tetejét pedig kedvünk szerint díszítsük. Én most liofilizált epret, kevés habcsóktörmeléket és egy kis bazsalikomlevelet használtam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss