Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-banános torta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 4 db banán
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 6-8 szem eper
  • A tetejére:
  • 2,5 dl tejszín
  • tortadara vagy reszelt étcsoki
  • eperszemek
  • banán

Elkészítés

Elkészítés: A tortaformát (az enyém 28-cm-es) kibéleljük sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, kirakjuk vele a tortaforma alját, és megszórjuk vaníliás cukorral.

A lisztből és a tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk hűlni.

Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral és a tejjel. A margarint felolvasztjuk, és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

A tésztát lapjával kettévágjuk, és a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot.

A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét, megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Félbevágott eperrel és karikára vágott banánnal, citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss