Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-banános pite

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 55 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 3-4 db banán
  • 40 dkg eper
  • eperlekvár
  • darált dió vagy zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a felkockázott vajat és összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tojást. Összegyúrjuk, és a tésztát folpakba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. Felkarikázzuk a banánt, az epret cikkekre vágjuk. A tésztát elfelezzük, és lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, és egy kicsit megszurkáljuk villával. Megkenjük eperlekvárral, megszórjuk a darált dióval, majd a tetejére sorakoztatjuk a banánt és az epret.
  3. Végül a másik adag tésztát is kinyújtjuk, és befedjük vele a süteményt. A tetejét villával megszurkáljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Csak banánnal is kipróbáltam már, úgy is nagyon finom. - baloghagnes

Ezek is érdekelhetnek

Friss