Elkészítés: A töltelékhez a mentalapokat a tejszínbe tesszük, kevergetve felfőzzük, hogy elolvadjanak. Ezután 1 éjszakát hűlni hagyjuk.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, egymás után beledolgozzuk a tojássárgákat. Belereszeljük a csokoládét, hozzáadjuk a mandulát, a sütőport, végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A masszát belesimítjuk, a sütőben 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A zselatint vízbe áztatjuk. A mentás-csokis tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és óvatosan a habba dolgozzuk.
A tésztalap köré visszakapcsoljuk a forma oldalát, rásimítjuk a habot, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
Az epret megtisztítjuk, kettévágjuk, és a torta tetejére rakosgatjuk. A tortabevonót a csomagolásán olvasható utasítás szerint elkészítjük a cukorral, az eperre locsoljuk, és hideg helyen megdermesztjük. Díszítésként mentalapocskákkal és mentalevelekkel kirakjuk.