Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres After Eight torta

MME MME
120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg After Eight (csokoládés mentalapocska)
  • 7,5 dl tejszín
  • 6 lap zselatin
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 4 dkg lágy vaj
  • 4 dkg cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Valamint:
  • 25 dkg eper
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg After Eight (csokoládés mentalapocska)
  • mentalevelek

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a mentalapokat a tejszínbe tesszük, kevergetve felfőzzük, hogy elolvadjanak. Ezután 1 éjszakát hűlni hagyjuk.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, egymás után beledolgozzuk a tojássárgákat. Belereszeljük a csokoládét, hozzáadjuk a mandulát, a sütőport, végül beleforgatjuk a fehérjehabot.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A masszát belesimítjuk, a sütőben 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A zselatint vízbe áztatjuk. A mentás-csokis tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és óvatosan a habba dolgozzuk.

A tésztalap köré visszakapcsoljuk a forma oldalát, rásimítjuk a habot, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.

Az epret megtisztítjuk, kettévágjuk, és a torta tetejére rakosgatjuk. A tortabevonót a csomagolásán olvasható utasítás szerint elkészítjük a cukorral, az eperre locsoljuk, és hideg helyen megdermesztjük. Díszítésként mentalapocskákkal és mentalevelekkel kirakjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss