Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epertorta vagy málnatorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg rétesliszt
  • késhegynyi sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 2 dkg finom keményítő
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg eper vagy málna

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a porcukrot meg a vaníliás cukrot, és újra kemény habbá verjük. A hab nagyon kemény legyen. Hozzáadjuk a tojássárgáját, végül belekeverjük a megreszelt citromhéjat, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet.

A tésztát kikent, liszttel kihintett tortaformába öntjük, és
előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön sütjük. A kihűlt tortát 2 lapra vágjuk és megtöltjük eper- vagy málnakrémmel.

A krémhez a tejben elkeverjük a keményítőlisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, és gőz fölött folytonos keverés közben sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és összevegyítjük a már kihűlt péppel. Végül belekeverjük az epret vagy málnát. Tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Az én általam készült torta így néz ki. - TtMarika

Ezek is érdekelhetnek

Friss