Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epertiramisu

MME MME
3 4.1/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 50 dkg eper
  • 1 citrom leve
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6 evőkanál narancslikőr
  • 15 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 3 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • citromfű

Elkészítés

Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 10 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kis darabokra vágjuk.

Elkészítés: A citromlevet felforraljuk a vaníliás cukorral. Belekeverjük a likőrt, és mély tányérba öntjük. A babapiskóták felét megforgatjuk ebben a lében, és kibéleljük velük egy lapos tál alját. A mascarponét simára keverjük a joghurttal és a porcukorral. Erre egy réteg epret és egy réteg mascarponés krémet teszünk. A maradék piskótát is a likőrös lébe mártjuk, és befedjük vele a krémet. Rárakjuk a maradék epret, és bevonjuk a maradék mascarponével. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a félretett eperszemekkel és a citromfűvel díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 347 kcal

Megjegyzés



Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss