Eperszörp

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg eper
  • 5 dl víz
  • 60 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott, megtisztított epret felaprítjuk, és a vízzel felforraljuk. 3 percig főzzük, majd a tűzről levesszük, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután ritka szövésű vászonkendőn át lecsöpögtetjük. Az így kapott kb. 1 liternyi eperlevet a cukorral és a citromlével kevergetve felforraljuk, habját leszedjük, majd azon forrón, fertőtlenített kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. Hideg, sötét helyen kb. 6 hónapig eláll. Ha felbontottuk, hűtőszekrényben kell tartani. Ha fél évnél hosszabb ideig áll, akkor is finom, de elveszíti szép színét, megbarnul.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ilona 3 évvel ezelőtt
Legközelebb kicsit kevesebb cukorral fogom elkészíteni,de nagyon jó lett!Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin