Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eperrel töltött túrógombóc

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 20 dkg búzadara
  • 4 dkg cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 12 dkg eper
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek porcukor (+ a tálaláshoz)
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A túrót összekeverjük a tojásokkal és a búzadarával, a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd minimum 2 órára a hűtőbe tesszükhogy a dara jól megszívja magát. 
    2. Ezután  nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából, a közepükbe lyukat fúrunk az ujjunkkal, és beletöltünk egy-egy negyedbe vágott friss epret, majd gombóc formájúra egyengetjük.
    3. Enyhén sós, forró gyöngyöző vízben kifőzzük őket. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, onnantól számítva további 5 percig főzzük.
    4. Egy kevés olajon megpirítjuk a porcukorral elkevert zsemlemorzsát, majd a kifőtt gombócokat az édes morzsába forgatjuk. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk. 

      EPERBŐL SOSEM ELÉG! EPRES SÜTIK EGY HELYEN >>> 

      Még több mennyei túrógombóc recept >>> 

      KLASSZIKUS TÚRÓGOMBÓC FAHÉJAS TEJFÖLLEL >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin