Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperrel töltött túrógombóc

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a tojásokkal és a búzadarával, a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd minimum 2 órára a hűtőbe tesszükhogy a dara jól megszívja magát. 
  2. Ezután  nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából, a közepükbe lyukat fúrunk az ujjunkkal, és beletöltünk egy-egy negyedbe vágott friss epret, majd gombóc formájúra egyengetjük.
  3. Enyhén sós, forró gyöngyöző vízben kifőzzük őket. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, onnantól számítva további 5 percig főzzük.
  4. Egy kevés olajon megpirítjuk a porcukorral elkevert zsemlemorzsát, majd a kifőtt gombócokat az édes morzsába forgatjuk. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk. 

    EPERBŐL SOSEM ELÉG! EPRES SÜTIK EGY HELYEN >>> 

    Még több mennyei túrógombóc recept >>> 

    KLASSZIKUS TÚRÓGOMBÓC FAHÉJAS TEJFÖLLEL >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss