Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperrel töltött rizsgombóc eperöntettel

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Fél liter tejet lassú tűzön felforralok 2-3 csapott evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, beleteszek 1 csomag előfőzött zacskós rizst, és puhára főzöm, majd kihűtöm. Akkor lesz majd formázható a massza. Ebből kb. 10-12 gombócot lehet készíteni. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszek belőle, majd a szép szemű epret vizes kézzel a masszával szépen óvatosan bebugyolálom, gombócot formálok belőle, majd meghempergetem darált dióban. A gombócokat hűtőbe teszem egy kicsit, hogy keményedjen. A maradék epret összeturmixolom szép simára, majd 1-2 csapott kanál cukorral, vaníliás cukorral lassú tűzön összeforralom. Forró, bő olajban kisütjük a gombócokat, majd az eperöntettel leöntjük. Díszítésként használhatunk szép eperszemeket.

Ilyen gyümölcsös rizsgombócokat készíthetünk más gyümölcsből is, málnából, sárgabarackból, áfonyából, édes szemű szőlőből is. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss