Epermisu

default user icon
9 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 adaghoz:
  • A sziruphoz:
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 citrom
  • A krémhez:
  • 50 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • + 40 db babapiskóta
  • 30 dkg eper
  • a tetejére cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

    Elkészítés: Először a cukros szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve felmelegítjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben. Lereszeljük a citromok héját, beleszórjuk a cukros szirupba. A két lereszelt citrom kifacsart levét átszűrve hozzákeverjük a sziruphoz.
    Hozzáfogunk a krémhez. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és felaprítva beleszórjuk a turmixgépbe, amellyel egy perc alatt pépesre törjük. Az eperturmixot összekeverjük a mascarponéval, és mehet bele a gőzön megolvasztott fehér csoki is. Ha ezzel végeztünk, fellazítjuk a krémet a tejszínnel.
    Egy tálba lerakunk egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperdarabokkal, és addig folytatjuk a babapiskóta, krém meg a gyümölcsdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége mindig krémréteg legyen, hogy a rászórt kakaópornak legyen mihez tapadnia.
    Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át hűtőben hűtjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mrsfejes 5 évvel ezelőtt
Szisztok! Én anyyni különbséggel csináltam, hogy az eprte nem beleszórtam apróra vágva, hanem a tetejét díszítettem vele. Honap ez lesz a desszert! :D Imádjuk!
Lovassy Kata 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom, mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki! Én rásegítettem egy kis zselatin fix porral, hogy ne csússzon szét annyira szeletelésnél. Köszi a receptet!
Ildikó 6 évvel ezelőtt
Nagyon jó lett, köszönöm a receptet!
peti eszter 6 évvel ezelőtt
Vasárnap ezt kínáltam vendégeimnek, nagyon finom lett. A babapiskótát vaniliás cukros tejbe mártottam.
Edit 6 évvel ezelőtt
isteni lehet feltétlenül kiprobálom!Kivánok sok ilyen super receptet
7 évvel ezelőtt
Felizgatott a recept/Sthal Judittnál olvastam először/És megcsináltam! De sajnos nem jött be!Már amikor az epret turmixoltam,éreztem,hogy gáz lesz! Ez igy nagyon híg!Tettem hozzá zselatint/amit amúgy nem szeretek használni/,de igy is sok levet engedett,elázott a piskóta!A csokit is beletettem,de nem lehet érezni az ízét,és az állagán sem segített!Szóval nem egy nagy ötlet így!Valmi tanácsot tudtok adni?
Boros Zsuzsa 8 évvel ezelőtt
Isteni lett! Családi ebédre csináltam, de végül is a babapiskóta helyett piskótát sütöttem, amit három felé vágtam és igy helyes kis epres kockák lettek. Azt hittem édes lesz a krémje, de nagyon friss lett az egész! Próbáljátok ki! Köszönöm szépen
Bende Linda 11 évvel ezelőtt
Örülök, hogy ízlett. Ha még nem próbáltad, ajánlom, hogy készítsd el Németh Edó receptjét is, a Narancsos tiramisut. Egyszerűen Isteni!
11 évvel ezelőtt
Ma ez volt a desszert, nagyon finom! A krémbe én tettem még egy kevés cukrot,kérte;) Egyébként frissízü, igazi nyári édesség.

Hasonló Receptek

Magazin