Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eperleves tejszínnel

default user icon
2 3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg friss eper felkockázva + néhány szem a díszítéshez
  • tej
  • tejszín
  • 2 evőkanál cukor (vagy édesítő)
  • 1 db narancs felkarikázva
  • egész fahéj, szegfűbors, szegfűszeg – ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Egy lábasban úgy fél liter vizet felforralunk, belerakjuk a fűszereket és a narancsot, majd addig főzzük, amíg a víz barna és illatos lesz, aztán leszűrjük. Az így készült fűszeres vízhez hozzáadjuk a felkockázott epret és a cukrot. Forraljuk, míg az eper szétfő. Ezután levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tetszés szerinti tejet és tejszínt (ebből hagyjunk keveset a díszítéshez is). Kézi mixerrel összeturmixoljuk, majd a hűtőben hűlni hagyjuk. Tálaláskor a tetejére csurgatott tejszínnel és a kettévágott eperrel kínáljuk.

Megjegyzés

4 személyes recept, adagonként kb. 168 kcal és 8 g zsír van benne. Ha cukor helyett édesítőt használunk, akkor 140 kcal és 6 g zsír lesz benne.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsuzsa62
nem kell szétfőzni az epret, elég ha turmixolod, általában én minden friss gyümölcsből készült levest igy készitem el. üdv.
Megi28
Sosem szeretnek szetfozni egy finom, friss, tavaszi gyumolcsot...

Hasonló Receptek

Magazin