Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperleves tejszínnel

MME MME
2 3.3/5
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy lábasban úgy fél liter vizet felforralunk, belerakjuk a fűszereket és a narancsot, majd addig főzzük, amíg a víz barna és illatos lesz, aztán leszűrjük. Az így készült fűszeres vízhez hozzáadjuk a felkockázott epret és a cukrot. Forraljuk, míg az eper szétfő. Ezután levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tetszés szerinti tejet és tejszínt (ebből hagyjunk keveset a díszítéshez is). Kézi mixerrel összeturmixoljuk, majd a hűtőben hűlni hagyjuk. Tálaláskor a tetejére csurgatott tejszínnel és a kettévágott eperrel kínáljuk.

Megjegyzés

4 személyes recept, adagonként kb. 168 kcal és 8 g zsír van benne. Ha cukor helyett édesítőt használunk, akkor 140 kcal és 6 g zsír lesz benne. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss