Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperleves habgaluskával

15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 45 dkg eper
  • 5 dl narancslé (frissen facsart)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • A habhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 2 ek aprított natúr pisztácia
  • mentalevél
  • 15 dkg eper

Elkészítés

  1. Az eper 3/4 részét tísztítás után turmixolva pűrésítjük, hozzáadjuk a narancslevet, és a vaníliás cukrot, majd kevergetve felforraljuk.
  2. Az étkezési keményítőt egy merőkanálnyi forró gyü,ölcslével kikeverjük, majd belevegyítjük a krémünkbe, és csomómentere keverjük. Közepes hőfokon sűrítjük kb. 10-15 percig, lehűtjük, hűtőben tároljuk felhasználásig.
  3. A habot tálalás előtt készítjük el: a tojásfehérjéket csipet sóval és az apránként beleszórt cukorral sima és fényes habbá verjük. A vaníliás cukorral ízesített forró tejbe galuskákat szaggatunk, 4-6 percig állni hagyjuk, majd megfordítjuk. Habszedő kanállal 1-2 perc után kiszedjük, lecsöpögtetjük.
  4. Mélytányérban tálaljuk a hideg levest, beletesszük a félretett darabolt epret. Végül ráültetjük a habgaluskákat, megszórjuk az aprított pisztáciával, díszítjük a mentával.

    JÉGHIDEG EPERKRÉMLEVES FŐZÉS NÉLKÜL: FINOMSÁG 10 PERC ALATT! >>> 

    12 ISTENI NYÁRI LEVES PIROS GYÜMÖLCSÖKBŐL! >>> 

    9 GYÜMÖLCSLEVES RECEPT, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Megjegyzés

A levesbe tehetünk kevés mézet vagy bodzaszörpöt, úgy még ízletesebb. Finom hűsítő leves. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss