Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eperleves habgaluskával

Hozzávalók

  • 45 dkg eper
  • 5 dl narancslé (frissen facsart)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • A habhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 2 ek aprított natúr pisztácia
  • mentalevél
  • 15 dkg eper

Elkészítés

    1. Az eper 3/4 részét tísztítás után turmixolva pűrésítjük, hozzáadjuk a narancslevet, és a vaníliás cukrot, majd kevergetve felforraljuk.
    2. Az étkezési keményítőt egy merőkanálnyi forró gyü,ölcslével kikeverjük, majd belevegyítjük a krémünkbe, és csomómentere keverjük. Közepes hőfokon sűrítjük kb. 10-15 percig, lehűtjük, hűtőben tároljuk felhasználásig.
    3. A habot tálalás előtt készítjük el: a tojásfehérjéket csipet sóval és az apránként beleszórt cukorral sima és fényes habbá verjük. A vaníliás cukorral ízesített forró tejbe galuskákat szaggatunk, 4-6 percig állni hagyjuk, majd megfordítjuk. Habszedő kanállal 1-2 perc után kiszedjük, lecsöpögtetjük.
    4. Mélytányérban tálaljuk a hideg levest, beletesszük a félretett darabolt epret. Végül ráültetjük a habgaluskákat, megszórjuk az aprított pisztáciával, díszítjük a mentával.

      JÉGHIDEG EPERKRÉMLEVES FŐZÉS NÉLKÜL: FINOMSÁG 10 PERC ALATT! >>> 

      12 ISTENI NYÁRI LEVES PIROS GYÜMÖLCSÖKBŐL! >>> 

      9 GYÜMÖLCSLEVES RECEPT, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Megjegyzés

A levesbe tehetünk kevés mézet vagy bodzaszörpöt, úgy még ízletesebb. Finom hűsítő leves.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin