Keress receptre vagy hozzávalóra

Eperlekvár

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • 1,2 kg eper
  • 60 dkg cukor
  • 2 evőkanál gyümölcspálinka

Elkészítés

    1. Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, alaposan lecsepegtetjük.
    2. Az epret lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Leöntjük az eperről a levet, ezt szörpnek megfőzhetjük, az epret kevergetve sűrűre főzzük.
    3. Ha megfelelő sűrűségű, hozzáöntjük a pálinkát. A forró lekvárt az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Ez a mennyiség kb. 5 db 2 dl-es üveghez lesz elég!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin