Eperlekvár

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 5 db 2 dl-es üveghez:
  • 1,2 kg eper
  • 60 dkg cukor
  • 2 evőkanál gyümölcspálinka

Elkészítés

    Elkészítés: Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, alaposan lecsepegtetjük.

    Az epret lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Leöntjük az eperről a levet, ezt szörpnek megfőzhetjük, az epret kevergetve sűrűre főzzük.

    Ha megfelelő sűrűségű, hozzáöntjük a pálinkát. A forró lekvárt az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin