Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Eperlekvár, ahogy a nagyi készítette

default user icon
1

Hozzávalók

  • 4 kg friss eper
  • 1,2 kg kristálycukor
  • 2 db citrom

Elkészítés

    1. Az epret kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd folyó víz alatt alaposan leöblítjük. Hagyjuk teljesen lecsepegni, aztán kicsumázzuk.
    2. Egy nagy tálba tesszük, összetörjük (krumplinyomóval), majd hozzáadjuk a cukrot. Éjszakára lefedjük, és hűvös helyre tesszük, hogy a cukor rendesen feloldódjon.
    3. Másnap átöntjük egy lábosba, és felforraljuk. Ekkor kb. 1 liternyit átmerünk belőle egy fémszűrőbe, kicsit kinyomkodjuk, majd a sűrűjét visszaöntjük a lábasba a citromok kifacsart levével együtt. Közepes lángon 30 percig forraljuk, közben néha megkeverjük.
    4. A tűzről levéve sterilizált üvegekbeadagoljuk, szorosan lezárjuk azokat, és 10 percre az összeset fejjel lefeléfordítjuk. Utánaegy plédbe bugyoláljuk az üvegeket, és 24 órán át hagyjuk benne a lekvárt. 

Megjegyzés

Fanny-tanács: Felbontás után tartsd a hűtőben, és a lehető leghamarabb fogyaszd el!
Ez a mennyiség kb. 3 literhez elég.

MME
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

marti1218 11 hónappal ezelőtt
Az egy liternyi leszűrt lével mit csinálsz? Szörp? Üdv: Márti
Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés