Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eperkrémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg eper
  • 2-3 dl narancslé
  • 2 dl tejszín (én habtejszínt teszek bele)
  • 5 dl eperjoghurt
  • porcukor - az eper édességétől függően

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) Az epret megtisztítjuk és alaposan megmossuk, majd egy mély tálba tesszük. Ráöntjük a többi hozzávalót, és botturmix segítségével krémesre turmixoljuk az egészet. Porcukorral ízesítjük - attól függően, mennyire édes az eper. Mézet is tehetünk bele, pikáns lesz tőle a leves.
    Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk, majd felvert tejszínhabbal, citromfű levelekkel, eperszemekkel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Rangie
Nagyon-nagyon finom ez a leves, én nagyon szeretem a krémleveseket. Én annyival egészítettem ki, hogy az esetleges cukor helyett szamóca szörpöt turmixoltam bele, a tejszínhabba a porcukor mellé még fahéjat is szórtam. Sláger lett. (Eddigi specialitásom az őszibarack krém leves, ezt a családomnak most egymás után 5x kellett dupla adagban készítenem, de úgy gondoltam, ideje váltani, így találtam rá most erre a receptedre, plusz ugye most van az eperszezon).

Hasonló Receptek

Magazin