Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperkrémes torta

MME MME
5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótalaphoz:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 30 dkg eper
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt (vagy étkezési keményítő)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg fehércsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Ezután jöhet hozzá a tojássárgája, valamint a szódabikarbónával elkevert liszt. A kapott masszát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, egyenletes középhőmérsékleten kb. 30 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles kés segítésével 3 lapra vágjuk.

A krémhez a tűzhelyen felmelegítjük a fél liter tejet, és kézi habverővel, folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet (étkezési keményítőt). Addig kevergetjük, míg jó sűrű masszává nem válik. Ha ez megtörtént, hűlni hagyjuk.

A vajat, a porcukrot, valamint a vaníliás cukrot egy tálban csomómentes krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejes masszát. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit nagyon apró darabokra vágjuk, és belekeverjük a krémbe, végül hozzákeverjük a citromlét is. Ha egy kicsit folyósnak találjuk a krémet, helyezzük 1 órára a hűtőszekrénybe.

Összeállításkor a krémet 3 részre osztjuk, 1-1 részt rákenünk 1-1 tortalapra. A két tortalapot egymásra tesszük, és befedjük a harmadik tortalappal. A torta oldalát bevonjuk a maradék krémmel, a tetejét pedig az olvasztott fehércsokoládéval, majd kidíszítjük eperszeletekkel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss