Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eperkrémes-tejszínes kocka

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 tojás
  • 4 dkg lágy vaj
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés reszelt citromhéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 4 dkg durvára aprított csoki (elmarahat)
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 2 csomag eper ízű puding
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • kb. 15 dkg erperlekvár (vagy kb. 20 dkg eperből készített eperpép)
  • 1/2 citrom leve
  • 2,5 dl hab tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 evőkanál cukor
  • A te tejére:
  • 2,5 dl hab tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál cukor
  • eperszemek

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojást a cukrokkal, a sóval és a vajjal habosra keverjük, belekeverjük a kakaót, kevés citromhéjat reszelünk hozzá, a tej et és a sütőporral elkevert lisztet beleszitálva váltakozva keverjük bele.

    A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, rászórjuk az aprított csokit, a tésztát kb. 22-25 perc alatt megsütjük. Tiszta sütőpapírra borítjuk, a sütéshez használt papírt lehúzzuk a tetej éről (a tiszta sütőpapírral együtt visszatettem a tepsibe).

    A krémhez a tej ből és a pudingporból a cukorral megfőzzük a pudingot. Kihűtjük, citromlével, kb. a lekvár felével ízesítjük.

    2,5 dl tej színt a cukorral és a zselatin fix-szel kemény habbá verünk, a kihűlt pudingba finoman beleforgatjuk. A tésztát megkenjük vékonyan a maradék lekvárral, előbb a pudingkrémet, végül a 2 evőkanál cukorral és a habfixálóval habbá vert tej színt elsimítjuk a süti tetej én.

    A hűtőben dermesztjük 1-2 órát, majd kockákra vágjuk, eperszemekkel díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin