Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperkrémes roló

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát vágjuk fel 12 db egyforma csíkra. A habroló csöveket vékonyan kenjük le zsiradékkal, majd tekerjük fel a tésztát (én azért zsírozom le vékonyan, mert így könnyen lecsúszik sütés után a formáról a tészta). Helyezzük sütőpapírral bélelt gáztepsire egymástól kicsit távolabb a tésztával feltekert formákat.

Toljuk előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem). A sütőből kivéve egy mozdulattal húzzuk le a megsült tésztát a formáról, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. A mascarponét keverjük simára ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután apránként kanalazzuk hozzá a pépesített epret, és keverjük össze (vigyázzunk, nehogy túl híg legyen a krém, ezért apránként adjuk hozzá az eperpépet). A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az epres krémhez.

Közvetlenül tálalás előtt a teljesen kihűlt rolókat töltsük meg az elkészült epres krémmel, majd szórjuk meg porcukorral, és így kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek