Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperkrémes habcsóktorta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortához:
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/2 teáskanál ecet
  • A krémhez:
  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • tortabevonó csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor először hozzáadjuk az ecetet, majd a kukoricakeményítőt, és még 1-2 percig verjük, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd 3 egyforma méretű kört formázunk a keményre vert habból. (2 db tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez.)

Előmelegítjük a sütőt 130 fokra, majd behelyezzük a tepsit, és 60 percig sütjük (szárítjuk) a lapokat. Ezután kikapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk még kb. 30 percig csukott ajtónál száradni a lapokat. (Én légkeveréses sütőbe szárítottam meg a lapokat egyszerre betéve mindkét tepsit.) Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Ezután botmixerrel pépesítjük, vagy ízlés szerint villával összenyomkodjuk.

A mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük az epres mascarponekrémhez.

Az egyik tortalapot tálcára helyezzük, rákanalazzuk a krémet. Ezután ráhelyezzük a második lapot, majd megint krémet. Végül következik a harmadik habcsóklap, amire a maradék krémet kanalazzuk.

A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd a torta tetejére csorgatjuk, várunk pár percet, hogy megdermedjen.

Tálaláskor éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss