Elkészítés: A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor először hozzáadjuk az ecetet, majd a kukoricakeményítőt, és még 1-2 percig verjük, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd 3 egyforma méretű kört formázunk a keményre vert habból. (2 db tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez.)
Előmelegítjük a sütőt 130 fokra, majd behelyezzük a tepsit, és 60 percig sütjük (szárítjuk) a lapokat. Ezután kikapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk még kb. 30 percig csukott ajtónál száradni a lapokat. (Én légkeveréses sütőbe szárítottam meg a lapokat egyszerre betéve mindkét tepsit.) Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Ezután botmixerrel pépesítjük, vagy ízlés szerint villával összenyomkodjuk.
A mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük az epres mascarponekrémhez.
Az egyik tortalapot tálcára helyezzük, rákanalazzuk a krémet. Ezután ráhelyezzük a második lapot, majd megint krémet. Végül következik a harmadik habcsóklap, amire a maradék krémet kanalazzuk.
A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd a torta tetejére csorgatjuk, várunk pár percet, hogy megdermedjen.
Tálaláskor éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.