Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Eperkrémes csokirolád

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 4 ek liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • tej ízlés szerint
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 3 ek eperlekvár
  • 2 dl hab tejszín

Elkészítés

    1. A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat.
    2. A lisztet, a sütőport, a kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.
    3. Egy 23x34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
    4. A pudingport a tej jel és a cukorral felfőzzük. A pudingos krémet kihűtjük, majd az eperlekvárral kihabosítjuk. A tej színt kemény habbá verjük, fokozatosan a pudingos krémhez adagoljuk, és jó habosra keverjük.
    5. A kisült, kihűlt kakaós piskótát egy tálban összetörjük, és az olvasztott csokoládéval, valamint annyi tej jel, hogy nyújtható legyen összegyúrjuk.
    6. Egy sütőpapíron téglalap alakúvá kinyújtjuk. A krémet rákenjük, és a papír segítségével feltekerjük. Hűtőbe tesszük pár órára, majd bevonhatjuk cukormázzal, csokival vagy éppen megszórjuk porcukorral. 

      KAKAÓS DESSZERTEK: A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

      6 ELRONTHATATLAN KAKAÓS DESSZERT A HÉTVÉGÉRE >>> 

      Epres sütik egy helyen >>> 

Megjegyzés

Ez a finom süti is az ünnepekre készült. Nagyon ízlett mindenkinek.

ditti56
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes