Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperkrémes amerikai palacsinta

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 tk só
  • 1 ek kristálycukor
  • 6 dl zsíros tej
  • 2 db tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • Eperkrém:
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 ek finom liszt
  • 1 dl tej
  • 30 dkg eper
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg zselatin
  • A szélére eperlekvár

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a sót, cukrot, a tejet és a tojást csomómentesen elkeverjül, majd olvasztatott vajon kisütjük a palacsintákat.
  2. Az eperkrémhez a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a finomliszttel és a tejjel gőz fölött sűrűre főzzük. Az epret átpasszírozzuk, és a szobahőmérsékletűre hűtött krémhez keverjük.
  3. A tejszínt habbá verjük, és beleforgatjuk a krémbe. A zselatint felolvasztjuk, és kicsit kihűtve azt is beleforgatjuk a krémbe, vagy előbb a zselatinhoz keverünk a krémből egy keveset, és úgy keverjük össze a kettőt. Így nem lesz csomós a zselatin. Ha kész a krém megkenjük a palacsintákat, a szélére eperlekvárt kenünk.

SERPENYŐS PALACSINTA (DUTCH BABY) KARAMELLIZÁLT SZILVÁVAL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss