Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eperkosár

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 500 gr mélyhûtött vajastészta,
  • 250 ml tejszínhab,
  • 150 gr eper (eper dzsem),
  • 100 gr porcukor

Elkészítés

    Elkészítése: A mélyhûtött vajastésztát hûtõszekrényben engedje ki, majd 8-10 cm átmérõjû, kerek szaggatóval szaggassa ki. A korongok felét helyezze sütõlemezre, széleit vízzel kenje meg. A lapocskák közepére tegyen egy kávéskanálnyi eperdzsemet, majd fedje le a többi lapocskával. A két tésztát gyengéden nyomkodja össze. Készen is vannak a megtöltött kosárkák. A (lehetõleg gõzös) sütõt melegítse elõ 200-220 °C-ra, szép pirosra süsse benne a kosárkákat. Ha kihûltek, tetejükre tejszínhabot tegyen, végezetül eperrel díszítse.

Megjegyzés

Ez az egyszerû desszert gyorsan elkészíthetõ, és igen mutatós. Pusztán annyi idõre van szükség míg a vajastészta megsül.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamo1221
sütésálló lekvár kell bele?
egonom
Isteni!

Hasonló Receptek