Elkészítés: A sütőt 180 fokra bekapcsolom.
A tésztához a lisztben elmorzsolom a vajat, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrok. Közepes méretű tepsibe nyújtom, kézzel eligazgatom, előmelegített sütőben 20 percig elősütöm.
A túrótöltelékez a vajat habosra keverem a cukrokkal, beletöröm nyomóval a túrót, elkeverem a tojássárgákkal és a citromhéjjal, lazítom a tejföllel.
Az elősütött tésztát megkenem lekvárral, majd a túrókrémmel, visszateszem a sütőbe 15 percre.
Közben a tojásfehérjét pici sóval félig felverem, a porcukrot fokozatosan adagolva kemény habbá verem. A lekvárt és a citromlét is fokozatosan verem hozzá, hogy a hab ne essen össze.
A sütő hőmérsékletét 140 fokra mérsékelem és légkeverésre állítom, a sütemény tetejét beborítom a habbal, villával kicsit megcifrázom, kb. 10 percre visszateszem a sütőbe, amíg a tojáshab a tetején megszilárdul.
Megvárom, hogy kihűljön, majd kockákra vágva tálalom.