Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperhabos-túrós süti

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg rétesliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • csipet só
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl
  • A habhoz:
  • 4 tojás fehérje
  • pici só
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg eperlekvár
  • 1 teáskanál citromlé
  • A tészta kenéséhez:
  • 6-7 dkg eperlekvár

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra bekapcsolom.

A tésztához a lisztben elmorzsolom a vajat, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrok. Közepes méretű tepsibe nyújtom, kézzel eligazgatom, előmelegített sütőben 20 percig elősütöm.

A túrótöltelékez a vajat habosra keverem a cukrokkal, beletöröm nyomóval a túrót, elkeverem a tojássárgákkal és a citromhéjjal, lazítom a tejföllel.

Az elősütött tésztát megkenem lekvárral, majd a túrókrémmel, visszateszem a sütőbe 15 percre.

Közben a tojásfehérjét pici sóval félig felverem, a porcukrot fokozatosan adagolva kemény habbá verem. A lekvárt és a citromlét is fokozatosan verem hozzá, hogy a hab ne essen össze.

A sütő hőmérsékletét 140 fokra mérsékelem és légkeverésre állítom, a sütemény tetejét beborítom a habbal, villával kicsit megcifrázom, kb. 10 percre visszateszem a sütőbe, amíg a tojáshab a tetején megszilárdul.

Megvárom, hogy kihűljön, majd kockákra vágva tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss