Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperhabos szelet

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához
  • 6 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • A krémhez :
  • 40 dkg eper
  • 20 dkg cukor
  • 8 lap zselatin
  • 8 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 20 dkg eper

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat és a 2 tojássárgáját keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel a cukor elolvadásáig keverjük. Ekkor hozzászitáljuk az étkezési keményítővel elvegyített lisztet.

A tésztát sütőpapírral kibélelt, nagy méretű, magasfalú tepsibe simítjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A krémhez a zselatinlapokat 10 percig hideg vízbe téve áztatjuk. Az epret összeturmixoljuk a cukorral, majd langyosra melegítjük, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint.

A tejszínből kemény habot verünk, a negyedét félretesszük, a többit összeforgatjuk az eperkrémmel.

Ezzel megkenjük a kihűlt piskótát, és néhány órára hűtőbe tesszük. Ha a krém megszilárdult, a maradék habbal és
eperszemekkel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss