Keress receptre vagy hozzávalóra

Eperhabos-mákos piskótatorta

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 8 dkg darált mák
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl joghurt
  • 2 dl habtejszin
  • 70 dkg eper
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag instant zselatinfix
  • 1 csomag habfixáló
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, az olvasztott margarinnal és a citromhéjjal 4 percig keverjük géppel, majd mehet bele a vaníliás cukor, a mák, a liszt és a sütőpor, átkeverjük, végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütő saját tepsijét kibéleljük, és erre öntjük a piskótának valót. 12 perc alatt készre sütjük. Lehűtjük, és 3 részre vágjuk.

    A krémhez egy nagy tálba tesszük pár szem kivételével az epret, botmixerrel csak addig keverjük, amíg lesz pürés és darabos eprünk is. Belekeverjük a joghurot, a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett a 2 csomag zselatinfixet.

    Egy másik tálban a tejszínt a habfixálóval és egy pici cukorral kemény habbá verjük, és ennek a 2/3 részét a joghurtos-epres krémhez adjuk, majd mehet a hűtőbe dermedni.

    Ha kezd szilárdulni, a piskótalapokat megkenjük, a tetejét is bevonjuk. Tejszínnel és eperszemekkel díszítjük. Csak több óra múlva szeletelhető szépen.

Megjegyzés

Mivel a krémet hidegen készítettem, így nem veszett el az epernek az a friss finom íze.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

prohaszkab 7 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon jó!!! Gratulálok!!!!!!

Hasonló Receptek

Magazin