Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperhabos képviselőfánk

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 14 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 6 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • A krémhez:
  • 4 lap zselatin
  • 50 dkg eper
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Felforralunk 2,5 dl vizet a vajjal. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, egy csipet sót, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. A masszát félrehúzzuk, pár percet hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A masszát habzsákba szedjük, és 14 darab nagyobb halmot nyomunk rá. Közöttük nagy távolságot hagyunk. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Még melegen vízszintesen kettévágjuk, és hagyjuk kihűlni.

A zselatint vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felét vékony szeletekre vágjuk, a maradékot péppé törjük, és összekeverjük a cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, kis lángon felolvasztjuk, és összekeverjük az eperpürével. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és ezt is a pürébe forgatjuk.

A krémet habzsákba szedjük, a fánkocskák aljára nyomunk egy adagot, kirakjuk az eperszeletekkel, és rátesszük a tetejüket. Megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss