Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperhabos-csokoládés szelet

60 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek hideg víz
  • 2 kk sütőpor
  • 14 dkg finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg eper
  • 10 gr zselatin
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl natúr joghurt
  • A mázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek eperlé

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat egy elektromos habverővel 10 -12 perc alatt habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a vizet, tovább verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a sót és a kakaóport.
  2. Egy 30 x 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk benne, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez az epret botmixerrel pürésítjük. Az eper átszűrt levéből 1 evőkanállal félreteszünk a mázhoz. A zselatint feloldjuk 1 dl eperlében. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. Hozzákeverjük az összeturmixolt epret és joghurtot, majd a feloldott zselatint. Hagyjuk a hűtőben dermedni.
  4. A kihűlt lapot hosszában 3 részre vágjuk. Betöltjük a krémmel, és az oldalára is kenünk. A mázhoz összekeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és az eperlével, majd a tészta tetejére kenjük. Az oldalát reszelet csokival megszórva díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána szeleteljük. 

ISTENI EPRES DESSZERTEK >>> 

11 KRÉMES ÉS ÉDES EPRES DESSZERT SÜTÉS NÉLKÜL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss