A tehéntúrót burgonyanyomón áttörünk, és a liszttel, a puha margarinnal, 2 egész tojással, meg egy csipetnyi sóval összedolgozzuk.
Egy-másfél órára hűtőszekrénybe tesszük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy mindegyikbe egy-egy eperszemet csomagolhassunk.
Az epret megmosunk, lecsumázunk, lecsepegtetünk, és egyenként a tésztadarabokba csomagoljuk, gombócokká gömbölygetjük. Lobogva forró, enyhén sós vízbe rakjuk, és 10 percig főzzük. Eközben a vajon a zsemlemorzsát aranyszínűre pirítjuk, és a leszűrt gombócokat beleforgatjuk.
Az elkészült gombócokat az összekevert porcukrral és a vaníliás cukorral megszórjuk, majd forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre