Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperfagyi

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 5 dkg cukorral pürésítsük az epret, és tegyük félre.

Egy másik edényben keverjük simára a tojássárgákat a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval. Közepes hőfokon melegítsük forrásig, de ne forraljuk. Öntsük át egy hideg tálba, tegyük 3 órára hűtőbe, és néha keverjük meg.

Ha lehűlt, adjuk hozzá a vaníliás cukorral habbá vert tejszínt, és keverjük bele az elkészített eperpürét. Tegyük fagylaltgépbe, és kövessük a készülék útmutatóját.

Ha nincs fagylaltgépünk, a masszát simítsuk műanyag tálba, tegyük a mélyhűtőbe, és kb. 2 óra múlva gépi keverővel vagy habverővel keverjük át. Ezt a műveletet 20 percenként 3-szor ismételjük meg.

Megjegyzés

Az eperpüréhez hozzákeverhetünk fél deci narancslikőrt vagy fél pohár tokaji aszút. - mancccs

Ezek is érdekelhetnek

Friss