Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eperdzsem

Hozzávalók

  • 1 kg eper
  • 1,15 kg cukor
  • 4 ek citromlé
  • 1 csomag dzsemfix

Elkészítés

    1. A gyümölcsöt alaposan megtisztítjuk, botmixer segítségével pépesítjük (vagy nagyon apróra vágjuk).
    2. A gyümölcsöt egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk, belekeverjük a citromlevet és a dzsemfixet, majd 2-3 percig takaréklángon forraljuk.
    3. Forrón üvegekbe kanalazzuk, lezárjuk, és legalább 5 percre minden üveget a feje tetejére állítjuk, majd ha kihűltek, a kamrába tesszük őket.

    SZŐLŐ-ANANÁSZ LEKVÁR 

    MÁLNALEKVÁROS FÁNK 

    MÁLNALEKVÁROS PALACSINTAFALATOK 

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin