Keress receptre vagy hozzávalóra

Eperdzsem római tálban sütve

Hozzávalók

  • 75 dkg eper
  • 60 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 1,25 dl whisky (elhagyható)

Elkészítés

    1. A római tálat hideg vízben áztatjuk 10-15 percig. Közben a megmosott, lecsepegtetett epret kicsumázzuk, és a szemeket félbevágjuk. Az átnedvesedett tálban a gyümölcsöt összekeverjük a befőzőcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd tetszés szerint meglocsoljuk whiskyvel. A lefedett tálban állni hagyjuk 30 percig.
    2. A tálat a hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra állítva bekapcsoljuk, és a lekvárt kb. 90 percig sütjük. Végül belekeverjük a maradék whiskyt, és még forrón az előkészített csatos vagy csavaros befőttesüvegekbe töltjük.

    Sült eperdzsem >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin