Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eperdzsem II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg eper
  • 60-70 dkg cukor /vegyesen pl. kristálycukor és nyírfacukor/

Elkészítés

    Elkészítés: Az eperszemeket tésztaszűrőbe téve, bő vízbe mártogatva megmossuk, lecsurgatjuk és leszárazzuk.

    Lábasba rétegezve tesszük megszórva cukorral. Legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd a levet leöntjük, szörpként fogyaszthatjuk. Az epret erős tűzön, gyakran kevergetve sűrűre főzzük.

    Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, száraz dunsztba tesszük, és hagyjuk
    kihűlni.

Megjegyzés

Főzés közben óvatosan kevergessük, hogy a szemek ne törjenek össze. Tartósítószer nélkül is eláll, a cukor konzerválja.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin