Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eperborban párolt kacsamell eperraguval és sütőtökpürével

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db kacsamell (kb. 25 dkg-osak)
  • 2 dl eperbor
  • 2 evőkanál vaj
  • 30 dkg eper
  • 1 chili
  • bors
  • 2 evőkanál méz
  • 1 közepes méretű, körte formájú sütőtök
  • 4 evőkanál aprított kapor
  • kb. 1 dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőtököt felszeleteljük, a magvait kivágjuk, 200 fokos sütőben puhára sütjük. Kikanalazzuk a héjából a tökhúst, a kaporral, a vajjal és annyi forró tejjel pürésítjük, amennyivel krumplipüré állaga lesz.

    A húst négyzetesen beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjuk át a zsírréteget. A bőr nélküli oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, bőrrel lefelé belefektetjük. Addig sütjük nagy lángon, míg a bőr ropogós barnára sül. Ekkor megfordítjuk, takarékra vesszük a lángot, kiöntjük a zsírt. Beletesszük a vajat, mikor elolvadt, beleöntjük az eperbort. Mikor felforr, lefedjük, 8-10 perc alatt készre sütjük a húsokat (aki rózsaszínre szeretné a belsejét, annak elég kb. 4 perc). Kivesszük, kis időre félretesszük, melegen tartjuk.

    A maradék szaftot nagy lángon kissé besűrítjük, beleöntjük az apró kockákra vágott epret és chilit, picit megsózzuk. Rácsorgatjuk a mézet, még mindig nagy lángon kevergetve pár perc alatt besűrítjük a ragut, de ne főzzük szét nagyon az eperkockákat.

    Tálaláskor pár kanál sütőtökpürét tányérra teszünk, mellészedünk az eperraguból, ráültetjük a felszeletelt kacsamellet.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin