Elkészítés: A megmosott epret lecsepegtetjük, kicsumázzuk. 20 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit egy jókora tálban villával pépesre-darabosra törjük, majd meghintjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, valamint a likőrrel.
A zselatint 1,5 dl vízbe beáztatjuk. Egy 18-20 cm átmérőjű, kb. 1,8 liter űrtartalmú, gömbölyded tálat kibélelünk fóliával úgy, hogy a tál szélén túllógjon.
5 dl tejszínt kemény habbá verünk. A zselatint felmelegítjük, és hozzáadunk 3 evőkanál eperpépet, majd állandóan keverve az egészet az eperpéphez adjuk. Kanalanként beletesszük a tejszínhabot, elkeverjük, majd a fóliával bélelt tálba öntjük. A tetejét befedjük a babapiskótával, a fóliát ráhajtjuk, és 5-6 órát hűtőben tartjuk.
A tortát lapos tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, majd keményre vert tejszínhabbal és eperszemekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre