Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eper jeges pezsgőkásával

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Három deci vízben folyamatos kevergetés közben felforralok 15-20 deka cukrot 1 citrom levével. 3 percig hagyom forrni, majd lehúzom a tűzről, és hozzáöntöm a pezsgőt. Fagyálló edényben beteszem a mélyhűtőbe 2-3 órára. 15-20 percenként, villával rendszeresen megkeverem, hogy összetörjenek a jégkristályok.

Felszeletelem az epret, egy tálba helyezem, megszórom a frissen vágott citromfűvel, ezt is beteszem a normál hűtőbe, de nem a fagyasztóba.

Tálaláskor minden adagra rákanalazok a jégkásából, majd tisztított, cukrozott ribizlivel díszítem. Kellemesen hűsítő délutáni desszert.

Ezek is érdekelhetnek

Friss