Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eper chutney

default user icon
1.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 4 db 2 dl-es üveghez:
  • 20 dkg eper
  • 50 dkg rebarbara
  • 40 dkg hagyma
  • 80 dkg (barna) cukor
  • fél l fehérborecet
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés

    Előkészítés: Az epret, és a rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az üvegeket kimossuk, hagyjuk lecsepegni.

    Elkészítés: Az epret, a rebarbarát, a hagymát nagy lábosban összekeverjük a cukorral, az ecettel, egy csipet sóval, a korianderrel és a szegfűszeggel. Kevergetve felforraljuk, és lassú tűzön 1,5-2 órát főzzük. Közben gyakran megkeverjük. Forrón az üvegekbe töltjük, lezárjuk, és sült, grillezett húsok mellé kínáljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: másnap
    1 üveg: 879 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin