Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ennyi ideig marad életben a koronavírus a különböző felületeken

Mára már az egész világ a koronavírus-járvány megállításáért küzd. Amerikai kutatók vizsgálatainak segítségével most fontos adatok derültek ki azzal kapcsolatban, hogy a vírus mennyi ideig marad életben különböző tárgyakon.

Az Egyesült Államok fertőzésekkel foglalkozó hivatala (NIAID), az amerikai járványügyi központ (CDC) és a Princeton Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy Covid-19 kórokozója meddig marad életben különböző felületeken. A kutatómunkához egy porlasztókészülékkel eresztettek vírust a levegőbe, amivel az emberi köhögést szimulálták. Az eredmények a következők:

A levegőben három órával később is ki tudták mutatni a kórokozó jelenlétét. Réz felületen négy órán át maradt életben a vírus, kartonpapíron 24 órán át. A műanyagon és az acélon pedig 2-3 nap elteltével is kimutatható volt.

Egyelőre arról még nincs információ, hogy valaki egy vírussal szennyezett tárgy érintésével kapta volna el a fertőzést, de a vizsgálatok eredményei megerősítik a gyakori kézmosás fontosságát és a minket körülvevő tárgyak (mobiltelefon, kilincs, kapcsolók stb.) fertőtlenítésének szükségességét. A vírus elleni védekezéshez tehát most kiemelten fontos a gyakori, alapos kézmosás. Ha erre nincs mód, akkor jól jöhet a kézfertőtlenítő használata, ami sajnos hiánycikk, de szerencsére otthon is el lehet készíteni. Arról se feledkezzünk meg, hogy most az immunrendszerünk erősítése is kiemelten fontos, szóval ne spóroljunk a C-, illetve a D-vitaminnal. 

ÍGY TISZTÍTSD MEG A TELEFONODAT A RÁTAPADT KÓROKOZÓKTÓL >>>

A TÚL STERIL SEM JÓ - ÍGY HASZNÁLD HELYESEN A KÉZFERTŐTLENÍTŐKET! >>>

ELFOGYOTT A KÉZFERTŐTLENÍTŐ A BOLTOKBÓL? KÉSZÍTS MAGADNAK HÁZILAG! >>>

5 SZOKÁS, AMI MIATT KÖNNYEBBEN ELKAPHATOD A KORONAVÍRUST >>>

ÍGY ERŐSÍTSD MEG AZ IMMUNRENDSZERED KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss